back back

5 טרנדים בעולם הפיתוח שתופסים תאוצה וכדאי להכיר

שנת 2023 מתגלה כשנה קשה עבור ארגונים ברחבי העולם. שיעורי ריבית ואינפלציה דוהרים ואימוץ מדיניות ניהול מניעת עלויות, עלו לכותרות בשבועות הראשונים של השנה. עם שנה חדשה ואקלים כלכלי לא בטוח, עסקים מחפשים שימוש בטכנולוגיה שיכולה לעזור להם גם להגדיל את החיסכון וגם את היכולת להסתגל ולחדש במהירות ובקנה מידה. אך כשהטכנולוגיה מתפתחת מהר יותר מאי פעם, על אילו מגמות פיתוח תוכנה כדאי להמר לשנים הבאות ע"מ להתמודד עם כל אי הוודאות הזו?

טרנדים בעולם הפיתוח

מה מצופה מ- CEO ב-2023-4?
לפני שנמשיך, כדאי להבין אילו מקרו טרנדים ותחומי מיקוד, מעצבים את האסטרטגיות העסקיות של מנכ”לים ומנהלי מערכות מידע.

# רווחיות והוצאות SaaS: הוצאות SaaS גדלו משמעותית במהלך הקורונה, וחברות העבירו את ההוצאות מתקציבי IT לפונקציות עסקיות ולמשתמשים. אך תחזית של גרטנר צופה שהמטוטלת תסתובב לאחור, כאשר הוצאות ה-IT צפויות לגדול ביותר מ-5% בשנת 2023, עם צמיחה מעל הממוצע של מוצרים מכווני Enterprise. המעבר מפתרונות חיצוניים לפנימיים יתרום להכנסה ולחסכון רב יותר, כמו גם איזון מחדש של תקציבי IT , ע”מ להעלות את הביצועים ולהאיץ Time to value.

# חוויות עובדים חיוביות הן קריטיות לעבודה היברידית: על פי גרטנר, חוויות עובדים הפכו לראש רשימת העדיפויות האסטרטגיות של הארגונים. תקציבים גבוהים אושרו ב-IT כדי להישאר – אך עדיין קשה למצוא טאנלנטים. דבר המאלץ ארגונים להשקיע בעובדים הקיימים ולהפוך אותם ליעילים יותר ובעלי מוטביציה גבוה יותר.

# השקעה ב- DevSecOps: ככל שהתקפות סייבר הופכות נפוצות ומתוחכמות יותר על רקע מחסור במומחי סייבר, חברות חייבות להסתכל על ההשקעות הטכנולוגיות שלהן כדי לחזק את רמת אבטחת המידע של המוצרים שלהם ולעזור לכל אחד בארגון לפעול בצורה בטוחה יותר.
מדובר על תהליכים מבוססי אבטחת מידע, כלומר בניגוד לתפיסה של חלק מהארגונים שסקר PT (Penetration Test) הוא מספק את החותמת שהמוצר הדיגיטלי מאובטח – כשמתקפת סייבר תגיע הסקר לא יעזור לארגון.
הפתרון הוא לשלב את אבטחת המידע לכל אורך התהליך, SDLC (Secure Development Life Cycle) משלב התכנון עד לProduction – בקרה שוטפת על הנכסים בשילוב כלי אוטומציה, בדיקת קוד אוט’, כלי white source המשמשים לסריקת ספריות open source ועוד.

# פרודוקטיביות מוגברת: ככל שהאינפלציה תמשיך להיות גבוהה, ארגונים צריכים להאיץ את הפיתוח בתחומים מרכזיים כגון חווית משתמש וחווית לקוח.
בין אלה ניתן למצוא אפליקציות שמשפיעות על המכירות והשירות של הארגון, ככל שהאפליקציות והמערכות יהיו יעילות יותר וימשכו באמצעות את הלקוחות לדיגיטל יהיה אפשר להגדיל הכנסות כתוצאה ממכירה ישירה מהירה ושירות חסכוני וטוב יותר.

מתן שרון, CTO באמן דיגיטל: “החשיבה של ארגונים צריכה להיות אג’ילית:
ארגון שלא מתאים את עצמו  מקבל תוצרים לא מספיק טובים אחרי יותר מידי זמן, התוצאה – לאחר השקעה של משאבי הארגון, הערך שניסו לייצר בתכנון המוצר הדיגיטלי שונה מהערך שמקבלים בזמן השקת המוצר ה”שלם” ביום השקתו”.

5 טרנדים בעולם הפיתוח שילוו אותנו בשנים הבאות וכדאי להכיר אותן:

1. מעבר ממערכות שפותחו בארגונים On Prem למוצרים ושירותי SaaS

לSMB ב2023 יש בממוצע כ160 מערכות ואפליקציות שונות בארגון, רוב המערכות מיושנות טכנולוגית ולא ניתן לשנות אותם לצרכי הארגון.
לרוב הארגונים שלא הוקמו בשנים האחרונות יש מערכות מיושנות, יקרות (רישוי ותשתיות).
הצפי הוא שרוב הארגונים יעבירו את הנכסים הדיגיטליים שלהם מOn Prem לSAAS.
היתרון במעבר למוצרי SaaS הוא עדכוני תוכנה של המוצר באופן ששקוף כמעט לארגון, עדכוני אבטחת מידע וללא התעסקות בתשתיות כלל.

כמובן שצריך לקחת בחשבון שלא כל מוצר Saas מתאים לארגון ברמת דרישות אבטחת המידע, המוצר מייצג את הארגון ולכן לא ניתן להקל ראש בבדיקות המוצר לפני ואחרי ההטמעה.

בנוסף, למרות היתרון של מוצר SaaS שההטמעה שלו מתבצעת לרוב בקלות, צריך לקחת בחשבון את הגמישות לשינויים שהיא תהיה נמוכה יותר.

 2. תפתחו מסעות דיגיטליים בעצמכם, אל תרכשו

בניגוד לטרנדט הקודם, כשמדובר במסעות לקוח ובדיגיטל שהלקוחות שלכם חשופים אליהם – לא כדאי לקחת מוצרים שיגבילו אתכם ואת הייחודיות של הארגון.מוצרי מדף לעולם הדיגיטל נראים כפתרון מהיר וזול בנקודות החלטה מסויימות.

הבעיות מתגלות בהמשך הדרך כאשר הארגון מתאים את עצמו למוצר ואת הצרכים העסקיים שלו במקום שהמוצר יתאים את עצמו לארגון.
בדרך כלל מגלים את הבעיות בחוסר ההתאמה והגמישות של המוצרים לאחר שלא בוצע ניתוח דרישות מעמיק או לחלופין שהארגון שינה את התפיסה העסקית שלו והצרכים שלו השתנו.

תאפיינו, תעצבו ותפתחו תהליכים ונכסים דיגיטליים משלכם.

3.  מעבר מפרויקט לפיתוח מוצרים לארגון 

השילוב של מחסור במפתחים ושכר מפתחים שעלה בצורה קיצונית בשנים האחרונות (בעיקר בתקופת הקורונה) הם המכשולים הגדולים ביותר לארגונים ב2022-2023. ארגונים צריכים למצוא דרך למקסם את פרודוקטיביות המפתחים שלהם.

במקום ליצור כל פרויקט מאפס, ולהקים צוותים שעושים אך ורק פרויקט אחד בכל פעם, אנו רואים מעבר מתפיסה פרויקטלית לתפיסה מוצרית.
בתרחיש זה, לצוותי הפיתוח יש גישה לרכיבים הניתנים לשימוש חוזר המנוהלים, מעובדים ומתוחזקים על מנת להבטיח שהם עומדים בדרישות אבטחת מידע ודרישות עסקיות.
צוותים דיגיטליים היוצרים יישומים למשתמשי קצה (היותם לקוח, עובד או שותף) יכולים לגלות ולצרוך את הרכיבים הניתנים לשימוש חוזר, להאיץ את הפיתוח והיציאה לשוק באופן אקספוננציאלי תוך הבטחת עקביות בכל תיק היישומים.

בדרך זו, ארגונים יכולים לפרוס יישומים ושינויים מספר פעמים ביום, ולהפוך לארגונים בעלי ביצועים גבוהים, כמו חברות מובילות בענן כמו Netflix או Uber.

4.  אוטומציה של אבטחה

בנוף אבטחת הסייבר ההפכפך ביותר של ימינו, אין מקום לחוליה חלשה במחזור החיים של פיתוח התוכנה ובשרשרת הכלים שלך.

וכאן פלטפורמת פיתוח האפליקציה שלך יכולה לעזור – על ידי הפחתת סיכונים עם אוטומציה אבטחה המוטמעת לאורך כל שלבי ה-SDLC, כל הזמן. הבטחת סביבת מפתחים מאובטחת יכולה להיתמך על ידי שילוב של מגמות אבטחת תוכנה מתמשכות, כולל:
-Zero Trust (גישת אפס אמון) עבור כל יצירת יישום חדש
-מתן דגש עם כלי White Source לOpen Source
-שילוב DevSecOps בכל שלבי מחזור החיים של פיתוח התוכנה
-סריקות קוד אוטומטיות על ידי כלים ייעודיים

5.  חבר חדש לארגונים ולמפתחים- AI

Chat GPT חשף לעולם גם למי שלא מתחום הIT את יכולות הAI בצורה מונגשת וקלה.
AI נשמע קליל אבל הוא דורש השקעה וצריך לתכנן טוב את המקום שהארגון רוצה להטמיע, מדובר על מודלים שצריך “להאכיל” אותם בDATA כל הזמן אחרת התוצאות פשוט לא יתרמו לנו כלום.

צוותי פיתוח עוברים תהליך של אימוץ כלי AI בפיתוח שלהם, זה מתחיל להיות מגמה שמאפשרת להם לעבוד בצורה חכמה, לחסוך זמן, להיות יעילים יותר ולספק תוצרים איכותיים ומאובטחים על ידי שימוש בכלים.

בינה מלאכותית המובנית במחזור החיים של פיתוח התוכנה מבטיחה סטנדרטים גבוהים לעיצוב קוד, ארכיטקטורה, אבטחה, ביצועים ותחזוקה של קוד, אך ניתן לבצע אותה בשבריר מזמן הפיתוח המסורתי.
דבר היאפשר לצוותי הפיתוח בארגונים השונים לחדש נכסים דיגיטלים ולשדרג אותם כמו ענקית טכנולוגיה עם מהירות, אבטחה ומדרגיות.

יישום מגמות פיתוח תוכנה הלכה למעשה- עסקים מובילים בתחום ה-IT מיישמים רבים מהמגמות המתפתחות הללו בפיתוח תוכנה, בתגובה לשינויים הכלכליים המתרחשים ובכלל במטרה להיות מהירים יותר ויעילים יותר.

לסיכמו של דבר אומר מתן ” עולם הפיתוח משתנה, יותר אוטמציה לבדיקות ואבטחת מידע, AI ודרישות לפיתוחים מהירים ומאובטחים. תוצרים חייבים להיות סקלביליים, שירותי הענן נותנים יכולת להתחיל בקטן ולשלם מעט אבל עם יכולת לצמוח מהר מאוד מבלי לשנות ארכיטקטורה באופן משמעותי.
האבטחה תופסת היום חלק משמעותי יותר בפיתוח וזה יהיה הסטנדרט לאור כמות אירועי הסייבר המתרחשים מידי יום בעולם ובישראל בפרט”.






      Let’s have a coffee and talk dgtl





      Message-closem-cropped
      Contact Us
      Let’s talk dgtl