3 סיבות שבגללן כדאי לבנקים לבחור ב - LOW CODE

Low Code הוא כלי יעיל ומבטיח לפיתוח פתרונות בנקאיים דיגיטליים בזמן קצר, שנותנים מענה לצרכי הלקוחות ולמציאות המשתנה

מגפת הקורונה יצרה משבר עולמי שהביא איתו אתגרים שונים, אותם ארגונים לא יכלו לצפות ובטח שלא להיערך אליהם.
אולי יותר מהכל, הקורונה הוכיחה לנו שאנחנו חיים בסביבה דינמית בה הכל יכול להשתנות בתוך רגע, ואתגרים חדשים יכולים לצוץ באופן בלתי צפוי. ענפי תעשיה שלמים נאלצו לבצע שינויים ולהתאים את עצמם לנסיבות בזמן קצר ביותר, ביניהם ענף הבנקאות.
כשכל הסניפים סגורים ואין אפשרות להעניק שירותים בנקאות פרונטליים, בנקים רבים נאלצו לייצר פתרונות יצירתיים בזמן המגפה, על מנת לתת מענה לצרכי הלקוחות, ולהציע להם את מגוון השירותים להם הם זקוקים. מבין הפתרונות השונים שיצרו הבנקים, הטובים והמוצלחים ביותר הם ללא ספק הפתרונות הדיגיטליים – החל מהאפשרות לפתיחת חשבון ועד לתהליך לקיחת הלוואה.

Low Code - פתרון אידיאלי לאתגרים בענף הבנקאות

במציאות בה אנו חיים כיום, בנקים צריכים להיות בטוחים שיש ביכולתם לענות על צרכי הלקוחות שלהם בכל מצב.
Low Code היא פלטפורמה לפיתוח אתרים, אפליקציות ומערכות מורכבות, באמצעות ממשק ויזואלי וללא קוד.
מדובר בפלטפורמה אג’ילית, פשוטה ובעלת יכולת התאמה גבוהה לשינויים, שמאפשרת להאיץ את תהליך הפיתוח. ארגונים רבים ברחבי העולם כבר אימצו פתרונות בפלטפורמת Low Code, ואלו מאפשרים להם להמשיך לגדול ולהתפתח.
Low Code היא העתיד המבטיח של עולם הפיתוח, והנתונים מדברים בעד עצמם – שוק ההשקעות בפיתוח Low Code צפוי לגדול מ-13.2 מיליארד דולר ב-2020 ל-45.5 מיליארד דולר ב-2025.
בנוסף, לפי גרטנר, עד שנת 2025 הפיתוח של 70% מהאפליקציות החדשות בארגוני אנטרפרייז יהיה ב- Low code, בהשוואה ל-25% ב-2020.

Low-Code בבנקאות
  • האץ את הטרנספורמציה הדיגיטלית
  • שפר את חווית הלקוח
  • הובלת בנק
    אות דיגיטלית

מהם היתרונות של פיתוח ב- Low Code עבור ענף הבנקאות?

האצת טרנספורמציה דיגיטלית

ענף הבנקאות עובר בשנים האחרונות טרנספורמציה דיגיטלית, ומגפת הקורונה ללא ספק האיצה את התהליך. כיום לקוחות הבנקים מצפים יותר ויותר לקבל שירותים ומוצרים בנקאיים באופן דיגיטלי, ללא צורך להגיע לסניף.
עם זאת, חלק מהבנקים עדיין משתמשים במערכות Legacy (מדור קודם) שמקשות על הטרנספורמציה הדיגיטלית. פיתוח מערכות בשיטה המסורתית הוא תהליך ארוך ויקר, שעלול להמשך חודשים. בעולם הדיגיטלי מרכיב הזמן הוא מהותי, ובנקים שיכולים לפתח מוצרים ושירותים במהירות מבטיחים את המשך הפעילות שלהם.
כאן נכנסת לתמונה Low Code, שמציעה קיצור זמני הפיתוח מחודשים לימים, מאפשרת לבנקים לייצר פתרונות דיגיטליים ללקוחות במהירות, ומאיצה את הטרנספורמציה הדיגיטלית בבנק.

שיפור חוויית הלקוח

פיתוח בפלטפורמת Low Code מפשטת שירותים ותהליכים בנקאיים, ומאפשרת יצירת אפליקציות פיננסיות לבנקאות ולהלוואות דיגיטליות.
בעזרת Low Code, בניית תהליכים בנקאיים דיגיטליים שבעבר דרשו מספר ימים, מתאפשרת כעת בתוך דקות, ומובילה לשיפור חוויית הלקוח תוך ימים ספורים בלבד.
בנוסף, בנקים יכולים להשתמש בנתוני הלקוח ולבצע התאמה אישית של המוצרים הבנקאים עבור כל אחד מהלקוחות. Low Code מאפשרת חוויה כלל-ערוצית, כשהמשתמשים יכולים לבצע פעולות בנקאיות שונות דרך כל מכשיר דיגיטלי שברשותם.

לצד הציפייה מצד הלקוחות לקבלת שירותים ומוצרים דיגיטליים, קיימת ציפייה נוספת – שאלו יהיו מותאמים לצרכים שלהם.
סקר בנקאות דיגיטלית מצא שבעוד שלקוחות הבנקים מעוניינים במוצרים מותאמים אישית ושירותים המבוססים על הנתונים הבנקאיים שלהם, 94% מהבנקים ומוסדות פיננסיים אחרים עדיין לא מסוגלים לענות על צרכים אלו.
המסקנה ברורה: בנקים צריכים לשפר את חוויית הלקוח במוצרים הדיגיטליים שלהם, כדי לשמר לקוחות ולהגדיל את העסק.

להוביל בנקאות דיגיטלית

המציאות המשתנה סביבנו מעלה את הצורך לתכנן ולהיערך לאירועים בלתי צפויים בעתיד, שעלולים להשפיע בתורם על יכולת הבנקים להעניק שירותים ומוצרים ללקוחות.
נתון מעניין נוסף שעלה מסקר בנקאות דיגיטלית מצביע על כך שכ- 75% מהבנקים ומוסדות פיננסיים אחרים לא משתמשים בנתונים ובכלי ניתוח מתקדמים, למרות שהם מודעים לחשיבותם.
שימוש באנליטיקות ובטכנולוגיה מתקדמת תאפשר לבנקים לממש את מלוא הפוטנציאל הטמון בטרנספורמציה דיגיטלית, לייצר חווית משתמש טובה יותר, ולהגדיל את הרווחיות והפרודוקטיביות שלהם.

כך לדוגמא, אמן דיגיטל ליוותה את חברת הראל בפיתוח היכולות הטכנולוגיות שלה לטובת פעילות המשכנתאות בקרב יועציה הנבחרים. יכולות שללא ספק יאפשרו להראל להגדיל את פעילותה בתחום האשראי ולהרחיב את מקורות ההכנסה והרווח של הקבוצה.
יתרון נוסף של פיתוח ב- Low Code טמון באפשרות השימוש במידע, AI וכלי ניתוח מתקדמים, לצורך בניית מערכות מתקדמות שמציעות חיזוי מגמות נתונים והתאמה אישית. כך למשל, מערכת מבוססת Low Code יכולה לסייע לבנק ביצירת המלצות בנקאיות ללקוח בזמן אמת, ואף לבחון יכולות מתקדמות לפיתוח שירותים בנקאיים שיישארו רלוונטיים ועמידים בפני שיבושים.

Aman DGTL

Low Code היא הרבה מעבר לכלי לשדרוג טכנולוגי של הארגון. מדובר בפלטפורמה שמעודדת לחדשנות ומציעה לבנקים שיפור אמיתי של החוויה הבנקאית, תוך שינוי הפוקוס מהארגון לחוויית הלקוח. אנו באמן דיגיטל חרטנו על דגלנו להוביל את מהפכת ה-low code דרך הסקטור הפיננסי ולהביא את יכולותיה של החברה לידי ביטוי, תוך יכולת פיתוח מוצרים במודל SaaS . באופן זה, לגוף הפיננסי יש יכולת “לעקור” פעילות עסקית מסוימת ולבדל אותה באופן מלא, טכנולוגית ועסקית.

בואו ניפגש לקפה ונדבר על דיגיטל

לתיאום שיחה ולפרטים נוספים:

Logo-icon.png
Logo-grey-a.png
Follow us

© 2022 Aman Digital, LTD.